VIR MVA CH. NEFERTARI'S FISHERMAN


VIR MVA Ch. -arvonimi, myönnetty 05.01.2007!
KTK-III, pistein 62 (15+15+16+16), myönnetty 15.05.2007!
YLA2, pistein 114 (30+35+25+24), myönnetty 21.04.2008!
» Nefertari's Fisherman
» New forest, ori
» Syntynyt 01.01.2006
» Säkäkorkeus 141cm
» Estepainotteinen
» ko HeC, re 110cm, me 100cm
» Kasvattaja: Nourbese Nefertari
» Omistaja: Nourbese Nefertari
» Rek. nro: VH-04162


© Aaldero
s. 07.08.2006 nf-t. Feildale Gisela (e. Rosewood Peanut GBR)
s. 10.01.2007 nf-t. Evensans Destrea VIR MVA Ch, KTK-II (e. Particle of Dust VIR MVA Ch, KTK-III
s. 25.02.2007 nf-t. Nefertari's Maneater (e. Nerian Isleen)
s. 09.06.2008 nf-o. Suopursun Clay KTK-III (e. Missy Reedo Black VIR MVA Ch, YLA2, KRJ-II, NLF-I)
s. 10.03.2012 nf-t. Freya of Yeneva (e. Rocksteady's Fiona)


Hemmo on melko rauhallinen ja kärsivällinen poika, toisin kuin oriit yleensä tapaavat olla. Se on oikein sympaattinen kaveri, ja useimmiten kovin pirteä. Löytyy pojasta orimainenkin puoli, ja kovasti se esiintyykin ja machoilee tammojen lähettyvillä, muttei karkaa käsistä. Ori on kohtelias ja malttaa aina mielensä, ja vaikka kuinka kovasti tekisi mieli rynnätä tamman perään tai rehulaariin, niin se pysyttelee silti aloillaan. Karsinassa se seisoo yleensä kiltisti, eikä edes uhittele viereisten karsinoiden muille oripojille. Se myös seisoo kiltisi aloillaan ja odottaa kunnes ruoka on saatu ruokakippoon, ja käy kiinni ruokaansa vasta kun saa luvan, joka onkin yksi tämän orin monista hyvistä puolista. Orin saa helposti kiinni kun sen hakee tarhasta tai laitsalta, koska se on sen verran utelias ja ihmisrakas että on pakko tulla jokaista tulijaa nuuskimaan ja ehkä vähän hihaa maistelemaankin. :)

Hoitaessa Hemmo osaa pysytellä aloillaan kärsivällisesti, mitä nytten vähän tuhahtelee ja puhisee turhautuneena jos hoito venyy kovinkin pitkäksi. Harjauksesta se nauttii kovasti, mutta pesu ei ole sen lempipuuhia. Se kannattaakin pestä aina sisällä, koska jos sen ulkona pesee riimunnarun päässä, niin se ei kyllä millään malttaisi pysyä paikoillaan vaan loikkaa aina metrin eteenpäin kun sitä lähestyy vesiletkun tai ämpärin kanssa. Kaviot se nostaa nätisti pyydettäessä. Se on myös helppo suitsia, koska ei nostele päätään tai paina hampaita kiinni, vaan avaa suunsa mielellään, sillä tietäähän se pääsevänsä ulos. Satulaa kun laittaa sen selkään niin se saattaa vähän pullistella, mutta satula kannattaakin kiristää sitten ulkona, jossa se unohtaa pullistelut ja nauttii raittiista ilmasta ja tallipihalla touhuavien ihmisten katselusta. Kisoihin jos ollaan menossa niin poika kyllä seisoo nätisti aloillaan kun harja letitetään ja karvapeite kiillotetaan. Kaviotkin se antaa kiillottaa ihan nätisti, välillä se kyllä nostelee hieman hermostuneena kavioitaan, varsinkin jos tämä homma kisapaikalla hoidetaan, kun siellä olisi niin paljon jänniä asioita ettei jätkä millään kerkeä olla aloillaan.

Ratsuna Hemmo on yksi suosikeistani. Jokainen ratsastuskerta pojalla on yhtä unohtumaton, hyvällä ja pahalla ;). Oriilla on kevyet ja joustavat, pehmeät askeleet. Se on todella taipuisa ja kulkee kauniisti kuolaimella, ja vahvat niskalihakset kannattelevat oriin päätä upeasti korkealla aina, yhtä ylväästi. Se liikkuu pehmeästi ja lennokkaasti, eikä tee äkkinäisiä liikkeitä. Pojalla on todella herkkä suu, ja siitä syystä sitä ei saa ohjata muulla kuin paino-avuilla. Ohjaksista on pidettävä todella kevyt ote. Kouluratsastukseen se olisi siis omiaan, mutta vielä upeammin poika hyppää esteitä. Sen hypyt ovat korkeita ja "tiikerimäisiä". Se venyttää kehoaan upeasti, ja ilmavaraa jää esteen ja pojan väliin aina riittävästi. Hypyt ovat lisäksi pitkiä. Kaipaa vähän totuttelua mukautua sen pitkiin hyppyihin, mutta kun niihin tottuu niin se on totisesti jotain upeaa ;). Orii on siis aivan upea ratsastaa, mutta sadesäätä se ei voi sietää. Syksyisin kun sateiset päivät ovat ajankohtaisia, Hemmo on yleensä hermostunut ja huonolla tuulella kun pitäisi mennä ulos. Maneesissakaan se ei haluaisi millään ratsastaa sateen aikana, koska sateen ropina kattoon saa sen hermostumaan kovasti. Kovat tuulenpuuskatkin ovat aivan hirveitä asioita, varsinkin jos ne viskovat oksia ja risuja teille tai maneesin katolle. Sadepäivinä Hemmo on sitten yleensä saanut olla sisällä, koska kukapa nytten väkisin lähtisi säikyllä ja hermostuneella hevosella ratsastamaan.

Kisoissa Hemmo on kovin hermostunut. Jo kun saavutaan kisapaikalle niin alkaa trailerista kuulua kova ryske ja jyrinä kun poika pistää ranttaliksi siellä kuultuaan kovaa meteliä ja huutoja kisapaikalta. Äkkiähän se tulee ulos traikusta, kovalla kiireellä jottei tarvitsisi enään olla hetkeäkään suljettuna sinne ja kuulla outoja ääniä muttei nähdä mitään :D. Siinä sitten yleensä seistään 5-10 min Hemmon kanssa jotta se saa rauhassa ihmetellä kaikkea kisapaikalla tapahtuvaa. Kun se on valmiiksi ihmetellyt ja toipunut järkytyksestä niin mennäänkin sitä putsaamaan ja laittamaan hienoksi. Siinä menee yleensä tunti tai pari jos kisapaikalla valmiiksi laitetaan. Hemmo ei kyllä silloin oikein malttaisi pysyä aloillaan ja välillä se pomppaa ilmaan kun jostain kuuluu rysähdys kun joku heppa hieman hermostuu. Siinä sitten poika tuijottelee silmät selällään tapahtumia eikä oikein pysty keskittymään mihinkään, ei ennenkuin ratsastaja hyppää selkään. Silloin saadaan jo jätkään vähän kontaktia ja kuria, ja kun lämmittelykentälle tullaan niin poika on jo täysin kontrollissa ja sulkee pois kaikki hirmuiset äänet taustalta. Aluksi se on yleensä kovin jäykkä ja vähän halutonkin kisapaikalla, mutta puolen tunnin lämmittely saa ihmeitä aikaan. Kun varsinaiselle kisaradalle tullaan, niin yleensä se hermostuneempi osapuoli on itse ratsastaja, sillä kun poika saa silmiinsä radan, sillä ei muuta mielessä olekaan kuin sen suorittaminen. Jos kyseessä on estekisat, niin poika oikein uhkuu tarmoa ja haluaisi niin kovasti päästä aloittamaan jo ennenkuin tuomari on edes lupaa antanut. Kävipä sitten kisoissa kuinka tahansa, niin Hemmo on ainakin itse tyytyväinen suoritukseensa, ja oikein kerjää kiitosta ja huomiota kisan päätyttyä. Jos sitten kunniakierrokselle päästään, niin poika pistää parastaan ja kulkee reippaasti ja pää ylväästi koholla, askeltaen kunnolla alleen.

Näyttelyissä Hemmo on aina oma reipas ja pirteä itsensä. Se käyttäytyy asiallisesti [useimmiten :D], ja jopa tammojen lähettyvillä se osaa keskittyä muuhunkin kuin niihin. Se rakastaa kovasti pieniä ja suuria ihmisiä jotka sitä tulevat rapsuttelemaan ja pusuttelee oikein ahkerasti suuntaan jos toiseenkin. Kehässä se esiintyy edukseen ja se onkin ymmärtänyt jutun juonen ;). Se poseeraa oikein hienosti ja jännittää kehonsa äärimmilleen jotta nytten varmasti pojan haba erottuisi massasta :D. Ori on erityisen kiinnostunut tuomareista jotka ronkkivat sitä joka paikasta ja nostelevat kavioita ja sähläävät muuten vain sen ympärillä. Niitäkin se mielellään pusuttelisi mutta ilkeä omistaja ei anna sen käydä niitä pusuttelemaan vaan pitää sen riimussa aloillaan..

Historia: Uudenvuoden aaton 2006 vietin ystävättäreni luona Etelä-Saksassa, tarkemmin sanottuna Salzburgissa. Hänpä sitten vei minut uudenvuoden päivänä pienelle esittelykierrokselle talleilleen. Ensin menimme ori-talliin. Ihastuin kovasti Kassel Hófen nimiseen new forestinponiin. Ystävättäreni vei minut innoissaan tamma-talliin ja esitteli minulle Adeline Gustel nimisen nätin ja pirteän oloisen newforest tamman. Tamman jalkojen juuressa makasi vatsasyntynyt pieni uninen poniori. Poika oli Kassel Hófenin jälkeläinen. Sillä hetkellä kun silmäni loin siihen pieneen otukseen päätin että se lähtee mukanani Nourbese Nefertariin. Ja niinhän se lähti. Koska lentoni takaisin kotiin lähti jo viikon kuluttua, oli hyvin mahdollista että ori pääsisi Nourbese Nefertariin vasta vuoden kuluttua kun seuraavan kerran Saksaan tulisin. Soittelin hieman kotipuoleen ja etsiskelin tammaa jonka varsa olisi menehtynyt synnytyksessä. Löysinkin mukavalta kuulostavan new forest tamman sijaisemäksi. Puhelimessa sitten sovimme että varsa tulisi mukanani Nourbese Nefertariin, josta se lähetettäisiin suoraan sijaisemän luokse. Siellä se saisi asua kunnes ei enään emää tarvitsisi. Koska varsa lähti mukanani niin nuorena, päätimme ystävättäreni kanssa että ori saisi itselleen minun kasvattajanimeni; Nefertari's. Niinpä hyvästelin ystäväni viikkoa myöhemmin ja lähdin pitkälle lennolle kotiin, mukanani tulevaisuuden lupaus.


» » » Sukutaulu

i. Kassel Hófen EVM
tummanpunaruunikko - nf - 146 cm
ii. Englebert EVM
ie. Millicent EVM
e. Adeline Gustel EVM
ruunikko - nf - 138 cm
ei. Rosswald EVM
ee. Isolda EVM

Kassel Hófen on vahvasti estepainotteinen ori, jolla takanaan 39 sijoitusta ja 21 voittoa (tulokset 01. tammikuuta 2007) kyseisessä lajissa. Kassel Hófen on syntyjään Saksasta, Kassel Mannschaft nimisestä siittolasta. Kassel Hófen on niitti mainetta varsinkin heinäkuussa 2006, osallistuessaan Saksan suurimpiin esteratsastuskisoihin. Siellä se kisasi kahdessa luokassa, joista toisen se voitti ja toisessa sijoittui kolmanneksi. Oriilla on 5 jälkeläistä, joista jokainen on menestynyt hyvin esteratsastuksen parissa, mutta rakenteeltaankin jälkeläiset ovat olleet todella hyviä ja rodunomaisia. Ori on syntynyt 2000, mutta aloitti kisaamiset melko nuorella iällä. Viimeaikoina se on keskittynyt lähinnä kotitilallaan treenaamiseen ja lievästi revenneen reisilihaksensa kuntouttamiseen, mutta eiköhän ori taas lähiaikoina nähdä kisakentillä.
Englebert on lihaksikas ja näyttävän näköinen new forest ori, jolta löytyy kapasiteettia kovemman tason näyttelyihin ja esteratsastuskisoihin. Oriilla ei ole yhtä paljon kisoja ja sijoituksia takanaan kuin pojallaan, mutta näyttelyitä se on kierrellyt sitäkin ahkerammin. Tämä punaruunikko ori kantakirjattiin vuonna 2004 KTK-I palkinnolla Berliinissä. Jälkeläisiä sillä on 9 kpl.
Millicent oli hieno ja rehellinen tamma, joka ei kisannut niinkään paljoa, mutta polveutui hienosta esteratsastussuvusta Pohjois-Saksasta. Tammalta löytyi ulkonaköä ja suloisuutta vaikka muille jakaa, mutta kisoissa se ei pärjännyt niin hyvin kuin siltä on odotettu. Voittoja sillä oli takana vain kaksi, ja sijoituksia 17. Tamma synnytti 3 hienoa jälkeläistä, kaikki oreja. Millicent kuoli syksyllä 2006.

Adeline Gustel, tamma jossa on "sitä jotain". Luonteeltaan tamma on tulinen ja määrätietoinen, ei mikään neiti. Kapasiteettia sillä on kovemman tason esteratsastuskisoihin, joka luultavasti on perintöä sen isältä. Tamma on kisannut tähänastisen elämänsä aikana todella ahkerasti, sijoittuen kerta toisensa jälkeen paremmin. Voittoja löytyy esteratsastuksessa 18 kpl ja sijoitusia 27 kpl (tulokset 01. tammikuuta 2007). Tamman kasvattaja Linda Schwander, on Saksassa tunnettu kovan tason kasvateistaan ja kasvattiensa hienoista sukulinjoista. Adeline Gustel on synnyttänyt 6 jälkeläistä, joista 4 on tammoja. Tamma on kantakirjattu KTK-II palkinnolla.
Rosswald, tässä koko suvun menestyksen perusta. Rosswald on aikaisin kisauransa aloittanut new forest ori, jonka molemmat vanhemmat ovat syntyneet Isossa-Britanniassa, kuten tämäkin ori. Sen osti Linda Schwander Saksasta, uudeksi kantaoriikseen. Hyvä valinta, pakko myöntää, ori nimittäin on menestynyt loistavasti esteratsastuksen parissa, voittaen ERJ-I palkinnon, YLA-I palkinnon, ja lisäksi se kantakirjattiin jo nuorella iällä KTK-I palkinnolle. Rosswald on rakenteeltaan siro mutta jäntevä ja lihaksikas, ja takajaloissa löytyy voimaa vaikka muille jakaa. Sen koordinaatiokyky on loistava ja näitä avujaan käyttäen se on kerännyt itselleen 26 sijoitusta ja 31 voittoa esteratsastuksen parissa. Viimeisen voittonsa jälkeen herra siirtyi viettämään rauhallisia eläkepäiviä Linda Schwanderin tilalle. Ori on tähän mennessä astunut 7 tammaa.
Isolda nätti ja siro new forest tamma, joka on sekin kotoisin Isosta-Britanniasta. Sen suku ei ehkä vedä vertoja Rosswaldin suvulle, mutta tamma on työskennellyt kovasti päästäkseen kisaamaan kovan tason luokissa, ja hyvin se on pärjännytkin. Se siirrettiin kuitenkin kisaeläkkeelle melko aikaisin, jotta sen upeaa rakennetta ja luonnetta voitaisiin hyödyntää jalostuksessa. Tammalla on 10 jälkeläistä.


» » » Näyttelykalenteri
17.02.2006 (NJ) - Irresistible Falabellas, (Muut ponivarsat aik. kuv.); LKV2, irtoSERT, JS
16.05.2006 (NJ) - Yave (New Forest-orit ja tammat); LKV5, KUMA, JS
21.06.2006 (NJ) - Pêssego (New Forest orit); LKV1, BIS1, MVA-SERT, JS
03.07.2006 (NJ) - Yave (New Forest-orit ja tammat); LKV3, irtoSERT, JS
23.08.2006 (NJ) - Hevostila Lucas (New Forest-orit ja tammat); LKV1, BIS3, MVA-SERT, JS
27.08.2006 (NJ) - Aymin's Race Horses & Ponies (New Forest-orit ja tammat); LKV1, BIS1, MVA-SERT, JS

» » » ERJ:n alaiset sijoitukset (42 sijoitusta, joista 6 voittoja)
10.01.2006 Esteratsastus (ERJ) - Janir, 50-60 cm; 2/40
10.01.2006 Esteratsastus (ERJ) - Janir, 60-70 cm; 5/40
18.01.2006 Esteratsastus (ERJ) - Eva, 40-60 cm; 3/18
18.01.2006 Esteratsastus (ERJ) - Eva, 60-80 cm; 1/26
19.01.2006 Esteratsastus (ERJ) - KaPoRa, 50 cm; 2/30
19.01.2006 Esteratsastus (ERJ) - Nutór, 60 cm; 2/30
21.01.2006 Esteratsastus (ERJ) - Nazareth, 60-70 cm; 1/30
25.01.2006 Esteratsastus (ERJ) - Novato Ponies, 50-60 cm; 4/35
28.01.2006 Esteratsastus (ERJ) - KK Equestrian, 50 cm; 1/30
01.02.2006 Esteratsastus (ERJ) - Arabiandream, 50 cm; 3/35
01.02.2006 Esteratsastus (ERJ) - Kipsuntalli, 30-40 cm; 2/19
03.02.2006 Esteratsastus (ERJ) - Lavinia, 50-60 cm; 2/50
05.02.2006 Esteratsastus (ERJ) - Pampula, 40-50 cm; 2/40
07.02.2006 Esteratsastus (ERJ) - Seura NER, 40-50 cm; 2/30
12.02.2006 Esteratsastus (ERJ) - C'sillaz & Ochtend's Stud, 40-60 cm; 2/35
12.02.2006 Esteratsastus (ERJ) - Incitatus, 70 cm; 6/40
12.02.2006 Esteratsastus (ERJ) - Hiske, 40-50 cm; 1/35
13.02.2006 Esteratsastus (ERJ) - Pohjaton, 40-50 cm; 4/30
13.02.2006 Esteratsastus (ERJ) - Pohjaton, 60-70 cm; 1/30
15.02.2006 Esteratsastus (ERJ) - Harhalampi, 50-60 cm; 2/30
18.02.2006 Esteratsastus (ERJ) - Silkkiverho, 50-60 cm; 5/30
18.02.2006 Esteratsastus (ERJ) - Silkkiverho, 70-80 cm; 3/30
27.02.2006 Esteratsastus (ERJ) - DEW, 50-70 cm; 7/60
28.02.2006 Esteratsastus (ERJ) - KK Kaiku, 80 cm; 4/40
01.03.2006 Esteratsastus (ERJ) - Orion, 50-70 cm; 6/45
25.12.2006 Esteratsastus (ERJ) - Bretagne, 90 cm; 4/30
13.01.2007 Esteratsastus (ERJ) - Nerian, 90 cm; 3/50
06.02.2007 Esteratsastus (ERJ) - Seura NER, 80-90 cm; 3/30
18.02.2007 Esteratsastus (ERJ) - Nonehood, 90 cm; 1/50
02.02.2007 Esteratsastus (ERJ) - ERJ Cup, 80 cm; 32/357
02.04.2007 Esteratsastus (ERJ) - Etna, 70 cm; 6/40
08.05.2007 Esteratsastus (ERJ) - Maple Hill's Warmbloods, 110 cm; 5/30
26.05.2007 Esteratsastus (ERJ) - KK Icaros, 100 cm; 2/45
18.06.2007 Esteratsastus (ERJ) - KK Raesokeri, 100 cm; 4/81
18.06.2007 Esteratsastus (ERJ) - KK Raesokeri, 110 cm; 4/78
20.06.2007 Esteratsastus (ERJ) - ERJ Cup, 110 cm; 41/469
30.06.2007 Esteratsastus (ERJ) - Rêne, 100-110 cm; 2/70
15.12.2007 Esteratsastus (ERJ) - Kisakeskus Simple, 100 cm; 4/40
16.12.2007 Esteratsastus (ERJ) - Riimulan Ratsutalli, 100 cm; 5/50
22.12.2007 Esteratsastus (ERJ) - Rusina, 120 cm; 5/60
24.12.2007 Esteratsastus (ERJ) - Cresendo, 80 cm; 6/37
13.01.2008 Esteratsastus (ERJ) - Castle, 90 cm; 6/60