© K.J

ALCOHOL SOLO

» Alcohol Solo, "Aksu"
» Suomalainen puoliverinen, ori
» Syntynyt 29.06.2008 (ikääntyminen)
» Säkäkorkeus 170cm, kimo
» Estepainotteinen, re 160cm
» Omistaja: Yogi VRL-00072, Solo
» Kasvattaja: Yogi VRL-00072, Solo
» Rekisterinumero: VH04-031-6146

Saavutukset:
30.09.2015 ERJ-I
01.07.2012 ERL-II

Näyttelymenestys:
1x irtoSERT

Kilpailumenestys:
104 ERJ:n alaista sijoitusta, joista 18 voittoja!


» Kilpailut & Näyttelyt «
» Valmennukset & Päiväkirja «


» » » Luonnekuvaus

Alcohol Solo on ensimmäinen Solossa syntynyt kasvatti, ja täten sillä onkin erityisen tärkeä paikka sydämessäni. Sitäkin erityisemmäksi sen tekee se että sen vanhemmat ovat hevoslaumastani ne, joista olen erityisen ylpeä ja joihin olen todellakin panostanut pitkään ja antaumuksella. Nyttemmin jo eläköityneet kilpakenttien valtiaat ovat epäilyksettä jättäneet Aksuun ripauksen, vai pitäisikö sanoa ison pläjäyksen, itseään.

Aksu on ystävällinen ja miellyttävä kaveri, jonka kanssa tulee helposti juttuun. Rehellisenä orina se on mutkaton käsitellä, mitä nyt joskus aavistuksen kömpelö viattomalla tavallaan. Saatat joskus huomata oria taluttaessasi tai hoitotoimenpiteiden aikana, että orin silmät lasittuvat ja katse harhailee kaukaisuudessa. Silloin tiedät, että Aksun ajatukset ovat jossakin aivan muualla. Joskus vitsailemmekin, että Aksu on tallin filosofi ja haaveilija.

Orin haaveillessa sen kanssa saa olla tarkkana. Se saattaa nimittäin epähuomiossa vaikkapa astua varpaillesi ja siinä tilanteessa se on varmasti se, joka säikähtää pahimmiten, nimittäin kiljaisuasi. Et kuitenkaan voi olla huomaamatta, miten pahoillaan ja hämmentynyt ori on jos näin sattuu käymään, eikä sille voi edes olla vihainen. Kömpelyyksissään ja ajatuksissaan ori saattaa vaikka kävellä vahingossa tieltä puskaan, pistää kavionsa harjapakkiin tai peruuttaa esineiden päälle. Paras keino välttää tällaiset vahingot on muistaa herätellä tätä taivaanrannan maalaria jos se on muissa maailmoissa, esimerkiksi katse tammalaitumella, jo ennenkuin lähdetään liikkeelle. Sen kanssa voi myös ottaa vaikkapa pieniä ravispurtteja talutustilanteessa, jotta se pysyisi varmasti hereillä.

Ori selkeästi piristyy kun se näkee ratsastuskamppeet ja varustaminen sujuu sen kanssa ongelmitta, pientä hyörimistä ja pyörimistä lukuunottamatta. Innokas ori kasvaa vähintään kymmenen senttiä korkeutta ja steppailee innoissaan kun se tietää pääsevänsä ratsastushommiin. Kentällä taitava ori on helppo lämmitellä ja ratsastaa notkeaksi, sillä se ei innostuksestaan huolimatta kaahaile tai ryöstä, vaan on kovinkin yhteistyönhaluinen ja hakee itse kontaktia. Aksun liikkeet ovat laajat ja matkaavoittavat, askeleet energiset ja joustavat kuin vieteriukolla konsanaan. Ori onkin upea näky ratsastajansa alla, ja herkkäsuinen ori myös reagoi viivyttelemättä ratsastajan apuihin.

Esteradalle siirryttäessä saatat nähdä orissa lisääntynyttä innostusta ja kiihkoa, sen vilkuillessa malttamattomana esteitä. Aksu hyppää mielellään ja erittäin kauniilla tekniikalla, jonka se on selkeästi perinyt vanhemmiltaan. Korkeimmatkin esteet ylittyvät kiitos orin jättiloikkien, jotka ovat niin ylös- kuin eteenpäinkin vieviä. Ori tarvitsee kuitenkin selkäänsä ratsastajan, joka ohjaa sitä ja auttaa hyppykohdan määräämisessä. Innokas ratsu hyppää nimittäin mielellään hieman liian aikaisin, jolloin sitä on hyvä olla päättäväinen ratsastaja pidättelemässä optimaaliseen hyppykohtaan asti. Vaikka se jättiloikillaan menisi vaikka kallion yli. Aksu on luotettava ratsu, jonka selkään päästäisin nuoremmankin henkilön opettelemaan ratsastuksen perusteita!


» » » Sukutaulu ja sukuselvitys
Tällä hevosella on tasan 2 polvea sukua virtuaalimaailmassa.

i. Osiris v. Bryort VIR MVA Ch, ERJ-I, SPL-I, YLA2, SJP-II, ERL-III
92 sijoitusta estekilpailuista
punarautias - fwb - 169cm
ii. Chapassio VIR MVA Ch
papurikko - trak - 172cm
ie. Supegrior
rautias - fwb - 165cm
e. Furore NON ERJ-I, SPL-I, YLA2, ERL-III
103 sijoitusta estekilpailuista
kimo - fwb - 165cm
ei. Capoltin d. Urvan ERJ-III, YLA3
ruunikko - fwb - 166cm
ee. Millefeuille GÅ
fwb

Aksun isä Osiris v. Bryort, tuttujen kesken Asar, on upea BR Teamin kasvatti. Tältä rautiaalta orilta löytyy säkäkorkeutta 169 cm verran ja ulkonäköä vaikka muille jakaa. Näyttelyissä menestynyt ja VIR MVA Ch -arvonimen ansainnut ori ei kuitenkaan ole vain näyttävä ilmestys, vaan myöskin äärimmäisen osaava ja taitava ratsu. Jo eläkkeelle siirtynyt ori kilpaili menestyksekkäästi esteradoilla vuosia, keräten hienot 89 ERJ:n alaista kilpasijoitusta. Lisäksi ori osallistui seitsemän vuoden iässä Showjumper Presentation tapahtumaan, jossa se palkittiin SJP-II palkinnolla ja sai hienon lausunnon tuomareilta; "Upean menestyksen kerännyt ori. Hevonen esiintyi hyvin imartelevasti ja edukseen." Asar osallistui vanhemmalla iällä myös YLA:n tilaisuuteen ja palkittiin YLA2 palkinnolla. ERL:ssä se palkittiin III-palkinnolla. Suomalaisten puoliveristen laatuarvostelussa ori sen sijaan näytti kyntensä, kahmaisten kotiin tilaisuuden korkeimmat pisteet ja I-palkinnon! Luonteeltaan moitteeton ja hyvätapainen herra on kuitenkin aavistuksen pidättäytyväinen uusia ihmisiä kohtaan, mutta jos sen luottamuksen onnistuu voittamaan se on mitä rakastettavin nallekarhu. Ratsuna ori on herkkä, eteenpäinpyrkivä ja nöyrä. Esteet se ylittää varmasti ja ratsastajaansa luottaen, valtavalla ja ilmavalla tekniikalla. Tämä upea estekenttien rusettihai on jättänyt tähän mennessä viisi jälkeläistä, joisa odotettaneen kasvavan isänsä kaltaisia estetykkejä.

Isänisä Chapassio oli erittäin kuuluisa ja hyvämaineinen jalostusori. Se on vaikuttanut suuresti sekä trakehner- että fwb jalostuksessa ja jättänyt toinen toistaan hienompia jälkeläisiä vuosina 2005-2007. Tämä papurikontäpläinen kimo ori, jolta löytyi säkäkorkeutta 172 cm verran, menestyi niin näyttelyissä kuin kilpailuissakin. Herra palkittiin VIR MVA Ch -arvonimellä ja myös esikantakirjattiin, mutta varsinaiseen kantakirjaan asti se ei ikinä kerennyt. Se osallistui Jälkeläislaatuarvostelun tilaisuuteen ja palkittiin kunnioitettavalla B-palkinnolla hienosta jalostustyöstä. Lisäksi se ilmoitettiin ERJ:n laatuarvostelutilaisuuteen vuonna 2006, mutta tulokset ovat valitettavasti tällä hetkellä kadoksissa jossain keskeneräisen VRL:n tiedostoissa. Chapassio menestyi hienosti esteratsastuskisoissa keräten 22 ERJ:n alaista sijoitusta ja sijoittui myös jonkin verran KERJ:n alaisissa kenttäkisoissa. Tämä saksalaissyntyinen ori oli luonteeltaan kiltti ja järkevä, joskin aika-ajoin orimaisen näyttäytymishaluinen. Ratsuna se oli kevyt ja herkkä ja hyppäsi kauniilla ja ilmavalla tekniikalla. Ori jätti jälkeensä jopa 18 jälkeläistä, joista moni on menestynyt erittäin hyvin.

Isänemä Supegrior on useamman polven estepainotteisen suomenpuoliverijalostuksen tulosta. Tamma katosi pitkäksi aikaa netistä omistajansa myötä, mutta tuskinpa moni olisi voinut unohtaa tätä upeaa rautiasta 165 cm korkuista tammaa. Tamma muuttikin hieman kypsemmän iän saavutettuaan Soloon asustelemaan ja kilpailemaan, ja kilpailikin menestyksekkäästi yli 50 ERJ:n alaista sijoitusta uuden omistajansa alla. Supegrior on osoittautunut paitsi lahjakkaaksi kilparatsuksi, myös korvaamattomaksi jalostustammaksi. Tamman jälkeläiset ovat menestyneet loistavasti tahoillaan, jatkaen tämän upean periyttäjän geenejä tuleville jälkipolville.

Aksun emä Furore NON, tuttujen kesken Fu, on Nonsheinin upea kasvatti ja omistajansa ylpeydenaihe joka on menestynyt äärimmäisen hienosti kilparadoilla. Tämä kovin siro 165 cm korkuinen kimo estetamma on luonteeltaan lempeä ja rauhallinen sekä samalla reipas ja rehellinen hevonen. Ratsuna se on todella energinen ja yhteistyönhaluinen, ja hämmästyttääkin kerta toisensa jälkeen yleisönsä upeilla liikkeillään ja varsinkin näyttävällä laukallaan. Esteet se ylittää kissamaisen sulavasti ja ilmavasti. Tämän tamman takana on varsinainen menestystarkina, sillä se oli jo erittäin nuorella iällä kerännyt lähemmäs 60 kisasijoitusta. Nyttemmin jo kisaeläkkeelle siirtynyt tamma kilpaili aikoinaan korkeissakin luokissa, keräten palkintokaappiinsa huimat 102 kilpasijoitusta ERJ:n alaisista estekisoista, joista jopa 16 on luokkavoittoja. Tamma on myös osallistunut ERL:n sekä YLA:n laatuarvostelutilaisuuksiin joissa se palkittiin kolmospalkinnoin. Suomalaisten puoliveristen laatuarvostelussa sekä ERJ:n laatuarvostelussa tamma palkittiin vastikään I-palkinnoilla! Jälkeläisiä tämä upea tamma on jättänyt tähän mennessä viisi kappaletta, sillä sen jokaista astutusta harkitaan todella tarkasti sen äärimmäisen korkean tunnearvon takia.

Emänisä Capoltin d. Urvan on ruunikko 166cm korkea fwb komistus. Urpo on painottunut vahvasti esteratsastukseen, ja sen huomaakin pojan kisakalenterista. Urpolla on jo 31 sijoitusta esteratsastuksessa, jonka lisäksi sillä on kolme sijoitusta kenttäratsastuksessa. Tasokin on pidetty korkealla sillä ori hyppää 160 senttisiä ratoja, ja vieläpä loistavalla hyppytekniikalla. Luonteeltaan ori on melko tulinen ja tsäpäkkä, mutta pohjimmiltaan todella ihmisystävällinen tapaus. Sen menestyksestä kertoo kolmas palkinto ERJ:n laatuarvostelussa ja kolmas sija Yleislaatuarvostelussa. Pojalla on kuusi jälkeläistä, joista Slippery Slop Chapie ja Furore NON lienevät parhaiten menestyneitä kisakentillä.

Emänemä Millefeuille GÅ on kimo 172cm korkea todella elegantti fwb tamma. Minni on estepainotteinen ja todella hyvin menestynyt tapaus, onhan sillä 55 sijoitusta esteratsastuskisoista 160 senttimetrin tasolta, ja jopa 9 näistä on voittoja. Tamma on myös käynyt näyttäytymässä parissa näyttelyssä, mutta menestys oli kohtalaista. Eivät selkeästi osanneet arvostaa tämän kaunokaisen upeita, hieman raskaita piirteitä. Minni on todella vahvaluonteinen ja päättäväinen tamma, joka valtavalla itsevarmuudella ja salaperäisellä suloisuudella hurmaa kenet tahansa. Tammalla on neljä jälkeläistä.


» » » Jälkeläislista

1. s. 05.01.2012 fwb-t. Hummingbird Solo (e. Vainglory WAS)
2. s. 13.01.2012 fwb-t. Saturday Shamrock (e. Sabiana SWA)
3. s. 10.02.2012 fwb-o. ML Hangover ERJ-I (e. ML Chaos)
4. s. 07.09.2012 fwb-o. Alchemist F (e. Initial von Master)
5. s. 08.10.2013 fwb-t. Starbucks Solo (e. Espresso Euphoria Solo)
6. s. 09.10.2013 fwb-t. Tropical Grapefruit Solo (e. Tropical Mangomix Solo)
7. s. 01.08.2014 fwb-t. Yummylicious Mangotango Solo (e. Mango Melon Solo)


» » » Ikääntyminen

Ikääntyminen: 1 virt. vuosi = 120 irl. päivää!

syntynyt - 29.06.2008
1 vuotta - 27.10.2008
2 vuotta - 24.02.2009
3 vuotta - 24.06.2009
4 vuotta - 22.10.2009
5 vuotta - 19.02.2010
6 vuotta - 19.06.2010
7 vuotta - 17.10.2010
8 vuotta - 14.02.2011
9 vuotta - 14.06.2011
10 vuotta - 12.10.2011
11 vuotta - 09.02.2012
12 vuotta - 08.06.2012
13 vuotta - 06.10.2012
14 vuotta - 03.02.2013
15 vuotta - 03.06.2013
16 vuotta - 01.10.2013
17 vuotta - 29.01.2014
18 vuotta - 29.05.2014
19 vuotta - 26.09.2014
20 vuotta - 24.01.2015
21 vuotta - 24.05.2015
22 vuotta - 21.09.2015
23 vuotta - 19.01.2016

Alcohol Solo on virtuaalihevonen! - Alcohol Solo is a sim-game horse!

© Ulkoasun suunnittelu ja toteutus: Yogi 2011