© marshmallow

VIR MVA Ch. CAMP GROS SOLO

» Camp Gros Solo, "Cami"
» Suomalainen puoliverinen, tamma
» Syntynyt 19.08.2008 (ikääntyminen)
» Säkäkorkeus 162 cm, kimo
» Estepainotteinen, re 160cm
» Omistaja: Yogi, Solo
» Kasvattaja: Yogi, Solo
» Rekisterinumero: VH11-031-0124

Näyttelymenestys:
2x MVA-SERT, 2x irtoSERT!

Kilpailumenestys:
103 ERJ:n alaista sijoitusta, joista 12 voittoja!

Saavutukset:
21.11.2011 YLA1
25.09.2011 ERJ-I
01.04.2011 ERL-I
15.12.2011 SPL-I
05.10.2011 VIR MVA Ch
15.04.2012 Kasvattajapäivillä A-luokka & Tilaisuuden paras kasvatti


» Kilpailut & Näyttelyt «
» Valmennukset & Päiväkirja «


» » » Luonnekuvaus
Astelet pitkin tallikäytävää silmäillen karsinoistaan kurkistelevia hevosia. Vain muutaman oven yli ei utelias silmäpari seuraile tulijaa. Pysähdyt yhden oven eteen, jonka nimikyltissä lukee ”Camp Gros Solo”, ja kurkistat varovaisesti sisään. Karsinassa seisoo oikein nätin näköinen tamma, joka silmäilee ulos karsinansa ikkunasta korvat hörössä pää kääntyen hivenen välillä. Se ei näytä huomaavan sinua ennen kuin kutsut sitä nimeltä. Silloinkin se vain kääntyy katsomaan sinua hetken mitäänsanomattomasti ja kääntää pian päänsä jälleen ikkunaa kohti. Kaikki vieraat ihmiset saavat aina saman kohtelun. Camiksi kutsuttu tamma ei helposti kiinny ihmisiin vaikka käyttäytyykin aina erittäin hyvin käsiteltäessä. Luottamuksen saaminen vie aikaansa, mutta kun sen lopulta on saanut, alkaa hevonen selvästi osoittamaan kiintymystä ja muuttuu seurallisemmaksi kyseisen ihmisen seurassa.

Hoitaessa Cami käyttäytyy varsin mallikkaasti, eikä turhia pelleile. Se seurailee korvat valppaasti hörössä tallin tapahtumia, mutta jos joku ohikulkija yrittääkin koskea hänen samettiseen turpaansa, nostaa tamma päätään välttäen kosketuksen, ellei kyseinen henkilö sitten ole joku tuttu. Cami seisoo kiltisti paikoillaan harjauksen ajan, vaikkei siitä kovinkaan paljon näytä välittävän. Kaviot tamma nostaa jo pelkästään jalkaa hiukan naputtamalla sormella, eikä hoitajan tarvitse paljon vaivaa nähdä saadakseen ne myös pysymään ylhäällä. Satulointi ja suitsiminen eivät tuota minkäänlaisia ongelmia, tamma seisoo tapansa mukaan paikoillaan silmäillen ympärillä tapahtuvaa eloisin silmin, ratsastajan suoristellessa satulahuopaa ja kiristellessä satulavyötä. Kuolaintenkaan saanti suuhun ei tuota ongelmia. Ystävystyttyäsi tamman kanssa tapaavat hoitotoimenpiteet muuttua hitusen. Silloin tamma saattaa koskettaa sinua hellästi turvallaan tai seurailla ympäristönsä sijaan sinua kirkkailla silmillään. Ilman sanojakin, tamma osaa osoittaa sinulle että olet tervetullutta seuraa.

Tämä tamma rakastaa liikkumista yli kaiken. Vauhti voi siis välillä kiihtyä melkoiseksi, ellei ole tarkkana pidätteitten kanssa ja saa Camia heti alussa kuulolle. Käyntiä tamma painelee minkä kintuistaan pääsee, siirtyen välillä itsestään jopa raviin, kunnes ratsastaja pidättää sen jälleen käyntiin. Ravia neiti menisi myös mielellään mahdollisimman kovaa, mutta kunnon pidätteillä ja istunnalla tamman saa kyllä pysymään rauhallisessakin ravissa. Laukka on ehdottomasti Camin lempiaskellaji, sillä se lähes räjähtää liikkeeseen tuntiessaan laukkapohkeet. Välillä tamma voi jopa heittää parit viattomat pienet ilopukit, saadessaan lopultakin hiukan oikoa jalkojaan. Kaikissa askellajeissa se osaa kulkea täysin oikeinpäin ja kuulolla, kunhan saa sen ensin rauhoittumaan ja keskittymään apujen kuuntelemiseen. Olemme saaneet todeta, että toisin kuin monen muun hevosen kanssa, Camin vauhdikkuudessa ei ole kyse tottelemattomuudesta, vaan silkasta elämänilosta ja rakkaudesta vauhtiin. Tämän tamman kanssa ei ikinä käytetä raippaa tai kannuksia, sillä vauhtia löytyy enemmän kuin tarpeeksi jo omastakin takaa.

Uuden ratsastajan kanssa Cami voi olla hieman herkempi ja säpsympi, mutta ajan myötä kun tamma oppii luottamaan ratsastajaansa myös säpsähtely ja säikkyminen vähenevät huomattavasti. Innokkuutensa ja eteenpäinpyrkimyksensä ansiosta tamma on ehdottomasti estepainotteinen. Camin vaihteleva keskittymiskyky ja innokkuus eivät oikein soveltuisi koulukiemuroiden maailmaan, eikä tamma siitä edes nauttisi samalla tavalla sillä harvoin kouluradalla saa pistää kunnolla vipinää kinttuihin. Esteet ovat sen mieleen, radalla kun saa välillä pitää kovinkin vinhaa vauhtia yllä. Ratsastajan täytyy olla valppaana, sillä jos Camin antaa tulla liian kovaa vauhtia esteelle, voi hyppy lähteä liian läheltä ja sen seurauksena puomit lentävät kaikkiin ilmansuuntiin. Se myös pitää sen verran paljon esteistä, että kotitallilla se saattaa pienet ilopukit heittää esteiden välissä. Cami on suoraansanottuna loistava esteratsu, se on rohkea ja kisatilanteessa tarkka. Sen hyppytekniikka on vertaansa vailla ja sen kanssa mennään kovaa ja korkealta. Liitäessäni esteiden yli tämän tamman kanssa, en voi muuta kuin nauttia sen eteenpäinpyrkivyydestä ja oma-aloitteisuudesta, sillä tamma todellakin antaa kaikkensa tositilanteissa vaikka kotitallilla välillä hieman pelleilläänkin.

Tarhassa Cami haluaa mieluiten olla omissa oloissaan, siksi se kannattaakin melkein tarhata yksinään tai sellaisen hevosen kanssa joka ei neitiä turhia häiritse. Heti ulos päästyään tamma voi iloisena ulospääsystä laukata ympäri tarhaa villisti pukitellen ja pomppien, mutta kun on saanut tarpeeksi purettua energiaa, rauhoittuu tamma pian. Tarhasta haettaessa se tulee kiltisti luokse.


» » » Sukutaulu ja sukuselvitys

i. Cemetery PB
VIR MVA Ch, KTK-II, ERJ-I, YLA2, SJP-I, HANN2
41 sijoitusta estekilpailuista
musta - hann - 162cm
ii. Extase CX VIR MVA Ch, ERJ-I, YLA2
musta - hann - 163cm
ie. Ravishment of Hades ERJ-II, YLA2
tummanpunaruunikko - hann - 161cm
e. Furore NON
ERJ-I, SPL-I, YLA2, ERL-III
103 sijoitusta estekilpailuista
kimo - fwb - 165cm
ei. Capoltin d. Urvan ERJ-III, YLA3
ruunikko - fwb - 166cm
ee. Millefeuille GÅ
kimo - fwb - 172cm

» » » Katso 4-polvinen sukutaulu!


» » » Isän puolen sukuselvitys!
Camin isä Cemetery PB, tuttujen kesken Tero, on musta 162cm korkea hannoverori jonkalaisesta kuka tahansa voisi olla ylpeä hevosensa sukutaulussa. Ori on elänyt todella aktiivista ja menestyksekästä elämää, mikä näkyy niin kisatuloksissa kuin palkinnoissakin... avaa / piilota

Tero on kiertänyt useita satoja esteratoja aktiivisesti sijoittuen 41 kertaa ja voiton se on vienyt 7 kertaa. Terolle myönnettiinkin ERJ:n laatuarvostelussa ensimmäinen palkinto. Näyttelyihinkin se on osallistunut kolme kertaa ja enempää se ei ole voinut osallistua sillä se sai jokaisella kerralla MVA-SERTin sijoittuen BIS-kehässä kaksi kertaa BIS1-sijalle! Orille on näin ollen myönnetty myös VIR MVA Ch arvonimi. Lisäksi se palkittu toisella palkinnolla Hannover-laatuarvostelutilaisuudessa ja Yleislaatuarvostelutilaisuudessa. Showjump-presentation-tilaisuudessa se palkittiin ensimmäisellä palkinnolla. Ori on kantakirjattu toisella palkinnolla. Cemetery PB on periyttänyt vahvasti ilmavaa- ja energistä hyppytyyliään sekä hyvää luonnettaan. Ratsuna Tero on herkkä ja energinen, niin hyvässä kuin pahassakin mutta loistavan yhteistyönhaluinen.

Isänisä Extase CX, "Ekku", on jo edesmennyt musta 163cm korkea hannoverori jonka kuvat nähdessään ei jää epäselväksi mistä Camin isä peri ulkomuotonsa. Tämä ei jäänyt näyttelytuomareiltakaan huomaamatta sillä ori sai kolme MVA-sertiä ja viisi irtoSERTiä sekä BIS1 ja BIS2 sijat. Orille myönnettiin VIR MVA Ch titteli näyttelymenestyksensä ansiosta. Ekku kilpaili menestyksekkäästi este- ja kouluratsastuksessa painottaen kuitenkin enemmän esteratsastukseen josta ori saikin 41 sijoitusta. Kouluratsastuksessa se sai 37 sijoitusta ja kenttäratsastuksessakin pari sijoitusta. Monipuolinen hevonen siis! Sille myönnettiin ERJ:n laatuarvostelussa ensimmäinen palkinto ja Yleislaatuarvostelussa toinen palkinto. Jälkeläisiä Ekku jätti 21 kappaletta, puolet oreja ja puolet tammoja. Monet niistä ovat menestyneet todella hyvin, Cemetery PB loistavana esimerkkinä, mikä kielii orin loistavasta periyttämiskyvystä. Ekku lopetettiin 2008 21-vuotiaana.

Isänisänisä Excotique C oli musta ja näyttävä 163 cm korkuinen hannoverori. Ori kilpaili aikoinaan 160 cm radoilla hyvinkin menestyksekkäästi, vuosien ajan, ja muistetaankin erinomaisesta sekä voimakkaasta hyppytyylistään. Herra oli myös suuressa suosiossa mahtavan ja helposti käsiteltävän luonteensa ansiosta. Excotique C periytti yli 100 erittäin hyvärakenteista ja menestyksekästä varsaa, joista suurin osa menestyi nimenomaan rataesteratsastuksessa. Osa menestyi taaseen kenttäratsastuksessa, mikä ei ole ihme kun katsoo orin kenttäpuolelta perittyjä geenejä.

Isänisänemä Exant B oli tunnettu jalokiven kauniina pikku tammana. Vain 154 cm korkuinen musta neiti oli erittäin siro ja kevyt rakenteeltaan, sen pää oli kaunis ja ilmeikäs. Vaativissa kouluratsastusluokissa kilpaillut tamma oli tärkeä vaikuttaja ranskalaisessa hannover-jalostuksessa. Exant B'n liikkeet olivat ilmavat ja vahvat, mikä on piirre jota se periytti myös jälkeläisilleen.

Isänemä Ravishment of Hades, "Ramona", on tummanpunaruunikko 161cm korkea hannovertamma. Ramonassa oleellisintä lienee sen upea luonne jolle saa hakea vertaistaan. Ramona on alkujaan tuotu Saksasta Hades Warmbloodsista nykyiselle omistajalleen, voisi melkein sanoa että mittatilaustyönä tehty tamma jonka koko lähisuku on täynnä toinen toistaan palkitumpia Saksalaisia estehevosia. Tamma on ottanut osaa melkein kolmeensataan estekilpailuun sijoittuen noin 66 kertaa ERJ:n alaisissa. Lisäksi se on kiertänyt parit näyttelyt hyvin tuloksin; yksi MVA-SERTi ja yksi irtoSERTi, mikä pistää ihmetyttämään miksi omistaja ei ole vienyt sitä enempään näyttelyihin sillä rahkeet olisivat selkeästi riittäneet muotovalion titteliin. Ramona on palkittu sekä ERJ:n laatuarvostelussa että Yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla! Jälkeläisiä tammalla on kuusi kappaletta, mutta määrä saattaa vielä muuttua sillä tämä on todellinen helmi jalostukselle.

Isänemänisä Grandeour IV on jo eläkkeelle siirtynyt punaruunikko hannover ori jota todellakin kelpaa katsella! Näyttävä ja maskuliininen, 164 senttinen, ori kilpaili vuosia erittäin ahkerasti ja menestyksekkäästi, mutta joutui valitettavasti siirtymään kilpaeläkkeelle loukkaantumisen takia. Sitä onkin suosittu jalostuksessa tämän jälkeen ja ori on saanut nauttia auvoisista jalostusorin päivistä jo pidemmän aikaa. Sen jälkeläiset ovat menestyneet loistavasti esteradoilla.

Isänemänemä Nefna Vanadis oli monipuolinen sekä taitava tamma, jota oli siunattu niin mahtavilla ja korkeilla koululiikkeillä kuin vahvalla ja tyylikkäällä estetekniikalla. Tamma kilpailikin siis kummassakin lajissa, mutta sen päälajiksi taidettiin kuitenkin mieltää esteet. Yksityishenkilön omistuksessa ollut tamma jätti vain neljä jälkeläistä.


» » » Lue emän puolen sukuselvitys!
Camin emä Furore NON, tuttujen kesken Fu, on Nonsheinin upea kasvatti ja omistajansa ylpeydenaihe joka on menestynyt äärimmäisen hienosti kilparadoilla. Tämä kovin siro 165 cm korkuinen kimo estetamma on luonteeltaan lempeä ja rauhallinen sekä samalla reipas ja rehellinen hevonen... avaa / piilota

Ratsuna se on todella energinen ja yhteistyönhaluinen, ja hämmästyttääkin kerta toisensa jälkeen yleisönsä upeilla liikkeillään ja varsinkin näyttävällä laukallaan. Esteet se ylittää kissamaisen sulavasti ja ilmavasti. Tämän tamman takana on varsinainen menestystarkina, sillä se oli jo erittäin nuorella iällä kerännyt lähemmäs 60 kisasijoitusta. Nyttemmin jo kisaeläkkeelle siirtynyt tamma kilpaili aikoinaan korkeissakin luokissa, keräten palkintokaappiinsa huimat 102 kilpasijoitusta ERJ:n alaisista estekisoista, joista jopa 16 on luokkavoittoja. Tamma on myös osallistunut ERL:n sekä YLA:n laatuarvostelutilaisuuksiin joissa se palkittiin kolmospalkinnoin. Suomalaisten puoliveristen laatuarvostelussa sekä ERJ:n laatuarvostelussa tamma palkittiin vastikään I-palkinnoilla! Jälkeläisiä tämä upea tamma on jättänyt tähän mennessä vasta kolme kappaletta, sillä sen jokaista astutusta harkitaan todella tarkasti sen äärimmäisen korkean tunnearvon takia.

Emänisä Capoltin d. Urvan, tuttujen kesken Urpo, on ruunikko 166cm korkea fwb komistus. Urpo on painottunut vahvasti esteratsastukseen, ja sen huomaakin pojan kisakalenterista. Urpolla on jo 31 sijoitusta esteratsastuksessa, jonka lisäksi sillä on kolme sijoitusta kenttäratsastuksessa. Tasokin on pidetty korkealla sillä ori hyppää 160 senttisiä ratoja, ja vieläpä loistavalla hyppytekniikalla. Luonteeltaan ori on melko tulinen ja tsäpäkkä, mutta pohjimmiltaan todella ihmisystävällinen tapaus. Sen menestyksestä kertoo kolmas palkinto ERJ:n laatuarvostelussa ja kolmas sija Yleislaatuarvostelussa. Pojalla on kuusi jälkeläistä, joista Slippery Slop Chapie ja Furore NON lienevät parhaiten menestyneitä kisakentillä.

Emänisänisä Uxontan BWN on todella maskuliininen 171 cm korkea ruunikko ori. Kovasta ulkokuoresta huolimatta tämän kunnioitusta herättävän orin sisällä piilee oikea herrasmies, joka ottaa ihmiset huomioon tilanteessa kuin tilanteessa. Ori onkin hyvällä menestyksellä kilpaillut kansallisella tasolla esteratsastuksessa, mistä lienee kiitos sen yhteistyöhalukkuuteen ja loistavaan koordinaatiokykyyn. Ori on ollut tarjoolla jalostukseen Englannissa, Suomessa sekä Saksassa, ja se onkin jättänyt jälkeensä monta menestynyttä jälkeläistä. Erityisesti se on periyttänyt hienoa luonnetta ja sporttista rakennetta.

Emänisänemä Highminer Finish on kimo 165 cm korkea kevytrunkoinen tamma. Se on luonteeltaan todella energinen, suoraansanottuna melkoinen hösöttäjä. Siitä huolimatta se on pärjännyt todella hyvin esteratsastuksessa loistavien, melkeinpä kissamaisten, korkeiden hyppyjensä ansiosta. Tamma on kilpaillut vain aluetasolla, mutta voittoja ja sijoituksia löytyy runsaasti mikä kertookin sen omistajan suuresta omistautumisesta tammalle. Highminer Finish on pärjännyt todella hyvin näyttelyissä ja hienoa rakennettaan se onkin periyttänyt viidelle jälkeläiselleen.

Emänemä Millefeuille GÅ, tuttujen kesken Minni, on kimo 172cm korkea todella elegantti fwb tamma. Minni on estepainotteinen ja todella hyvin menestynyt tapaus, onhan sillä 55 sijoitusta esteratsastuskisoista 160 senttimetrin tasolta, ja jopa 9 näistä on voittoja. Tamma on myös käynyt näyttäytymässä parissa näyttelyssä, mutta menestys oli kohtalaista. Eivät selkeästi osanneet arvostaa tämän kaunokaisen upeita, hieman raskaita piirteitä. Minni on todella vahvaluonteinen ja päättäväinen tamma, joka valtavalla itsevarmuudella ja salaperäisellä suloisuudella hurmaa kenet tahansa. Tammalla on neljä jälkeläistä.

Emänemänisästä, Archimedes FIN nimisestä hallakonkimosta maskuliinisesta orista, ei ole paljoa tietoa. Se on kisannut elämänsä aikana todella paljon ja sijoituksia onkin vaikka muille jakaa. Se on huhujen mukaan siirtynyt jo eläkkeelle ja sukuaan jatkamaan. Ori kävi myös muutamissa näyttelyissä todella hyvin tuloksin.

Emänemänemä Creola Rosette on melko vähän tunnettu 171 cm korkea kimo tamma. Se lienee kisannut enimmäkseen esteitä mutta sen on kuultu vierailleen myös kouluratsastuskisoissa hyvin tuloksin. Esteillä se kuitenkin teki läpimurtonsa ja sijoittui ensimmäiseksi useamman kerran. Sen nykyisestä olinpaikasta ei ole tietoa, mutta se asusteli kaksitoistavuotiaaksi asti kasvattajallaan kunnes se myytiin tietämättömistä syistä.


» » » Jälkeläislista
1. s. 01.11.2010 fwb-t. Gunpowder Solo VIR MVA Ch, KTK-II, 107 sijoitusta estekilpailuista
    (i. Dolohov PB VIR MVA Ch, YLA1, ERJ-I)

2. s. 16.11.2010 fwb-o. Han Solo YLA1, ERJ-II, SPL-I, 84 sijoitusta estekilpailuista
    (i. Divide et Impera W! VIR MVA Ch, YLA1, ERJ-I, KTK-III)

3. s. 24.01.2011 fwb-t Macadamia Solo YLA1, ERJ-I, 116 sijoitusta estekilpailuista
    (i. DeWaal Solo VIR MVA Ch, ERJ-I, SPL-I*, YLA2, ERL-II)

4. s. 20.04.2011 fwb-t. Stellar Wind Solo ERJ-I, EV-II, 82 sijoitusta estekilpailuista
    (i. ML Zamiro VIP MVA Fn, ERJ-I, SPL-I*, ERL-II, YLA2, KTK-II)

5. s. 10.10.2011 fwb-o. Android Solo EV-II, 29 sijoitusta estekilpailuista
    (i. Narchost PB ERJ-I, ERL-II, YLA2)

6. s. 01.01.2012 fwb-o. Fubbery Solo 34 sijoitusta estekilpailuista
    (i. Ramada MSC ERJ-I)


» » » Ikääntyminen

Ikääntyminen: 1 virt. vuosi = 80 irl. päivää!

syntynyt - 19.08.2008
1 vuotta - 07.11.2008
2 vuotta - 26.01.2009
3 vuotta - 16.04.2009
4 vuotta - 05.07.2009
5 vuotta - 23.09.2009
6 vuotta - 12.12.2009
7 vuotta - 02.03.2010
8 vuotta - 21.05.2010
9 vuotta - 09.08.2010
10 vuotta - 28.10.2010
11 vuotta - 16.01.2011
12 vuotta - 06.04.2011
13 vuotta - 25.06.2011
14 vuotta - 13.09.2011
15 vuotta - 02.12.2011
16 vuotta - 20.02.2012
17 vuotta - 10.05.2012
18 vuotta - 29.07.2012
19 vuotta - 18.10.2012
20 vuotta - 06.01.2013

Camp Gros Solo on virtuaalihevonen! - Camp Gros Solo is a sim-game horse!

© Ulkoasun suunnittelu ja toteutus: Yogi 2011