© marshmallow


© L.R.

MANGOMIX ROOIBOS

» Mangomix Rooibos, "Mango"
» Suomalainen puoliverinen, tamma
» Syntynyt 01.10.2010 (ikääntyminen)
» Säkäkorkeus 167cm, punarautias
» Estepainotteinen, re 160cm
» Omistaja: Yogi (VRL-00072), Solo
» Kasvattaja: Harri ja Karita Kanervala, Suomi
» Rekisterinumero: VH11-031-0484

Saavutukset:
30.05.2012 VIR MVA Ch
20.12.2012 ERJ-I
21.11.2012 YLA2
25.07.2013 KTK-II

Näyttelymenestys:
2x MVA-SERT, 2x irtoSERT, 4x JS

Kilpailumenestys:
101 ERJ:n alaista sijoitusta, joista 19 voittoja!

» Kilpailut & Näyttelyt «
» Valmennukset & Päiväkirja «

» » » Historiikki

Mango muutti Soloon samoihin aikoihin yhdessä kahden muun tammavarsan kanssa. Lisäyksenä tähän ryhmään tallille muutti myöhemmin samanikäinen ori. Nämä neljä hevosta ovat osa uutta projektiani... (Lue lisää!)

... lähteä pikkuhiljaa jalostamaan eteenpäin toista linjaa nykyisen fwb-linjani rinnalle joka on edennyt jo kolme polvea aloitushevosista. Tämän hevosryhmän saapuessa tallille, Solo on ollut toiminnassa jo kolme vuotta ja nämä hevoset ovat Solon historian ensimmäiset täysin evm-sukuiset yksilöt. Muilta hevosilta nimittäin löytyy sukua yhdestä polvesta ylöspäin.

Aloittaessani etsinnät tulevia hevosiani varten tiesin että haluan kaksi tai kolme tammaa ja yhden orin. Reissasin pitkän aikaa edestakaisin Suomen maita ja mantuja katselemassa ja koeratsastamassa myytäviä hevosia. Sopivia ei vain tuntunut löytyvän, tuntui että jos hevonen oli upea oli suvussa vikaa ja toisinpäin. Ollessani Piikkiössä Wikforsien tilalla koeratsastamassa erästä viisivuotiasta tammaa satuin kuulemaan että tallin molemmat tunnetut ja hyvämaineiset kantatammat oli astutettu edellisenä kesänä ja olivat nyt hyvinvoivasti ja paksusti viimeisillään kantavina. No pakkohan sitä oli mennä tammojakin ihailemaan omistajan kanssa, ja siitä siirtyikin puhe varsojen tulevaisuuteen. Erja kertoi että ostajaehdokkaita oli jo tungokseksi asti mutta että hän ei ollut vielä päättänyt myykö hän niitä lainkaan sillä nämä jäisivät luultavasti molempien tammojen viimeisiksi varsoiksi. Se hevonen jota olin alunperin mennyt katsomaan ei lähtenyt matkaani mutta jotenkin juttu siitä sitten eteni niin että kahden upean tammavarsan syntyessä puolitoista kuukautta myöhemmin, löimme Erjan kanssa kaupat lukkoon. Otin tietoisen riskin ostaessani kaksi varsaa, mutta molempien emien maineella ja upeilla jälkeläisnäytöillä sekä oreilla joilta löytyi niin estemenestystä, liikettä, upeaa rakennetta sekä luonnetta olin melko varma ettei voi mennä ainakaan kovin pahasti pieleen. Mietimme pitkään sopivia nimivaihtoehtoja ja keksimmekin lopulta kaksi hauskaa hedelmä-aiheista nimeä, nimittäin Lemongrass Froster ja Limeberry Soda. Samoihin aikoihin olin vaihtanut Karjalassa asuvien Harri ja Karita Kanervalan kanssa aktiivisesti sähköposteja heidän paria viikkoa aiemmin syntyneestä tammavarsastaan jota en ollut vielä päässyt katsomaan. Lähdinkin lopulta matkaan, ja ei voi muuta sanoa kuin että se reissu oli todellakin sen arvoinen. Kaunis pienikokoinen tammavarsa teki minuun suuren vaikutuksen niin käyttäytymisellään kuin hienoilla liikkeillään. Minusta oli hauska idea jatkaa tätä hedelmänimiaihetta, ja sainkin sovittua että tämäkin tamma nimettäisiin samaan tyyliin. Pienen nimileikin jälkeen jäljelle jäi paras vaihtoehto, Mangomix Rooibos. Nyt minulla olikin aimo lauma kasassa, kaksi hedelmälimua ja yksi hedelmätee. Kaikki kolme neitokaista muuttaisivat Soloon samoihin aikoihin, pian vieroituksensa jälkeen.

Olin jo kerennyt hautaamaan haaveet sopivanlaisen orin löytymisestä ja ajatellut että ehkä ensi vuonna sitten, kun paljon paljon myöhemmin olin rotunäyttelyissä omien kopukoitteni kanssa. Maitovarsakehässä, luokkavoittajatamman rinnalla, tepasteli aivan upea terhakka orivarsa emänsä jokaista liikettä imitoiden. En vain saanut katsettani tästä varsasta ja vielä BIS-kehässäkin ihastelin sitä sen laukatessa voimakasta valtavaa laukkaa emänsä vierellä kunniakierroksella. Olihan sitä sitten aivan pakko mennä näyttelyn voittajia onnittelemaan ja samalla utelemaan tästä Ironsky nimisestä orivarsasta, josta en ollut aiemmin kuullutkaan. Jututinkin pitkään Samuli Karhulaa joka nämä upeat hevoset omisti, ja selvisi ettei hän ollut lainkaan mainostanut tätä varsaa vaan ajatellut myydä sen vasta sisäänratsastettuna ja hieman koulutettuna jotta pääsisi itse vaikuttamaan mahdollisimman paljon varsan kehitykseen ja ratsutukseen. Siihen juttu jäi sillä kertaa sillä minun oli lähdettävä ajelemaan kotiinpäin ennen pimeäntuloa. Viikkoja myöhemmin sain samaiselta Samulilta puhelun, jossa hän kyseli minulta että miksi en ollut soittanut hänelle? Olinhan selvästi kiinnostunut varsasta. Hämmentyneenä ihmettelin hänelle että eihän se ollut vielä myytävänä? Samuli nauroi hyväntahtoisesti ja sanoi että kyllähän se kannattaa varata jos siitä on kiinnostunut sillä kyselyjä oli kuulemma sadellut sitten näyttelyiden. Olin näiden viikkojen aikana viettänyt paljon aikaa koneen äärellä tutkien Ironskyn sukutaulua ja ihastunut totaalisesti sen sukuun, harmitellen sitä että joutuisin vielä odottamaan vuosia ennenkuin voisin siitä tarjota. Tämä tuli siis todella positiivisena yllätyksenä minulle, enkä epäröinyt sekuntiakaan vastatessani Samulille, että millekä pankkitilille voin toimittaa varausmaksun?

Lemongrass Froster, Limeberry Soda ja Mangomix Rooibos muuttivat Soloon noin puolivuotiaina. Olin iloinen ja kiitollinen siitä, että varsakatras oli samanikäinen sillä näin niillä oli seuraa toisistaan ja ne saisivat yhdessä viettää varsan elämää sekä luoda vahvan suhteen toisiinsa ja kasvaa yhdessä hienoiksi tammoiksi. Tammojen kasvuvaihe piti sisällään jos jonkinmoisia iloja ja suruja ja joskus jopa kirosin sitä että päätin ostaa kolme samaan aikaan ratsuksi koulutettavaa hevosta. Ironsky muutti tallillemme kolmivuotiaana, todella ammattimaisesti ja upeasti koulutettuna, valmiina valloittamaan maailmaa yhdessä leidijenginsä kanssa.


» » » Luonnekuvaus

Saapuessasi Solon tiluksille, et voi välttyä tämän pienen namipalan tapaamiselta. Halinallen tavoin rutisteltava ja sulokas Mango-neiti viipottaa melkein aina jossakin näkyvillä, joku pienistä ihailijoistaan narun toisessa päässä. Se kuka taluttaa ketä onkin sitten asia erikseen. Mango on varmasti tallin pahiten pilalle hemmoteltu kaviokas, ollessaan melkein vuorokauden ympäri huomion keskipisteenä ja lääpittävänä. Mango rakastaa huomiota, kosketusta, pitkiä rupattelutuokioita ja tietenkin nameja ylitse kaiken. Ovela tamma onkin oivaltanut, että näitä kaikkia se saa varmasti esiintymällä edukseen supersöpöydellään tai luomalla haavoittuneen Bambi-vauvan katseita kohti ohikulkijoita, jos häntä ei olla huomioitu tarpeeksi. Mango onkin siis suurimman osan päivästä ulkona boxistaan ja jossakin päin talli aluetta, joko kiillotettavana tai ruohoa nyhtämässä. Ei siis ihmekään, että monesti kun pitäisi valmistaa tamma työntekoon, ei sitä näy mailla eikä halmeilla.

Kuten arvata saattaa, sujuvat hoitotoimenpiteet tämän neidin kanssa harmonisessa yhteisymmärryksessä. Tammaa saa kiillottaa ja puunata sydämensä kyllyydestä, kaviot nousevat ripeästi puhdistusta varten ja pesuhetketkin ovat mukavaa ajanvietettä. Hoitotoimenpiteiden aikana tamma yleensä nuokkuu puoliunessa, nautiskellen. Joskus virkeälle tuulelle sattuessaan, Mango auttaisi mielellään kaikissa puuhissa ja olisi tunkemassa turpaansa kaikkialle ja hyörii hoitajan perässä hieman turhankin innokkaasti. Jos et ole tarkkana saatat löytää neidin siron turvan taskustasi, tämä nameille perso tamma nimittäin tietää missä nämä mystiset herkut yleensä kasvavat. Joskus Mangon hoitaminen saattaa olla hieman rasittavaa, sillä harjausta niin rakastava tamma ryhtyy monesti tökkimään sinua turvallaan, jos et sen mielestä anna sille tarpeeksi huomiota.

Ratsuna Mango on energinen ja tarmokas. Tamma liikkuu kevein ja vieterimäisen joustavin askelin, mutta tamman näyttävät askellajit ne vasta ovatkin omistajan ylpeyden aihe. Mangon korkea ja samaan aikaan laaja ravi, sekä suuri pyörivä laukka, saattavat olla tottumattomalle hieman epämukavia istua, mutta saisivat varmasti koulutuomarin sydämen tykyttämään kahtasataa. Tamman kanssa treenataankin ahkerasti myös koululiikkeitä, sillä innokas ja omistautuva tamma oppii mielellään uutta ja sen kanssa voi vaikka harjoitella samaa liikettä aamusta iltaan sen kyllästymättä. Neiti onkin erittäin rehellinen ja ihailtava ratsastettava kaikin puolin, mutta eniten omassa elementissään se on esteradalla. Kun Mango tietää, että nyt päästään hyppäämään, se liikkuu niin innokkaasti eteen, että välillä ihan pelottaa että se jarruvaihde on saattanut jäädä jonnekin matkan varrelle. Nämä pelot osoittautuvat kuitenkin melkeinpä aina turhiksi, sillä suustaan kovin herkkä neiti rauhoittuu varsin pian kevyillä puolipidätteillä. Esteet tamma ylittää yllättävän suurella ilmavaralla ja sen hypyt ovat paitsi korkeita myös pitkiä. Tämä voi helposti yllättää uuden ratsastajan, joka jääkin sitten helposti hypyissä jälkeen tai hevosen kaulalle, jos tamman superloikista ei ole etukäteen varoitettu. Mangolle tuttu ratsastaja taas osaa ottaa kaiken ilon tästä tammasta, yhdistäen sen reippauden ja kuuliaisuuden hienoon hyppytekniikkaan, jolloin saadaan erittäin hieno ja toimiva esteratsu. Uusintaradoillakin neiti pärjää, sillä monesti jo pidemmän ohjan antaminen saa tamman vaihtamaan kolmosvaihteelta suoraan viitosvaihteelle. Pidelkäähän kiinni hatuistanne!


» » » Sukutaulu

i. Honeybush EVM
voikko - fwb - 171cm
ii. Crocodile Rock EVM
tummanpunarautias - fwb - 170cm
ie. Honeybell Pepper EVM
voikko - fwb - 166cm
e. Cinderella QW EVM
punarautias - fwb - 165cm
ei. Pelicanman EVM
vaaleanpunarautias - fwb - 167cm
ee. Marengue Rush EVM
punarautias - fwb - 167cm

laajennettu sukutaulu & sukuselvitys


» » » Jälkeläislista
1. s. 24.12.2011 fwb-t. Black Currant Solo (i. Split Your Soul)
2. s. 07.02.2012 fwb-t. Irish Apricot Solo (i. Monster)
3. s. 18.02.2012 fwb-t. Mango Marengue Solo VIR MVA Ch, KTK-II, ERJ-I (i. Tropic Thunder GER)
4. s. 20.03.2012 fwb-o. Wooshing Mangoes Solo ERJ-I, YLA2, ERL-III, SPL-II (i. Louis D'Aragon)


» » » Ikääntyminen

Ikääntyminen: 1 virt. vuosi = 80 irl. päivää!

syntynyt - 01.10.2010
1 vuotta - 20.12.2010
2 vuotta - 10.03.2011
3 vuotta - 29.05.2011
4 vuotta - 17.08.2011
5 vuotta - 05.11.2011
6 vuotta - 24.01.2012
7 vuotta - 13.04.2012
8 vuotta - 02.07.2012
9 vuotta - 20.09.2012
10 vuotta - 09.12.2012
11 vuotta - 27.02.2013
12 vuotta - 18.05.2013
13 vuotta - 06.08.2013
14 vuotta - 25.10.2013
15 vuotta - 13.01.2014
16 vuotta - 03.04.2014
17 vuotta - 22.06.2014Mangomix Rooibos on virtuaalihevonen! - Mangomix Rooibos is a sim-game horse!

© Ulkoasun suunnittelu ja toteutus: Yogi 2011