x Laverna Rock "Lavinia"
x 21.03.2008 IRL ()
x Holsteiner,tamma
x 167 cm
x Musta,ti
x Ko Intermediaire Re 80 Me 80
x kasv Henna L./Hamilton
x om Tuulia
x asuintalli Escarcha


© Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Yleisesti Lavinia on hieman arvaamaton eikä sen käytöksestä voi oikein koskaan tietää. Laverna on saanut nimensä samannimiseltä roomalaisten varkaiden jumalattarelta. Neiti sai nimensä luultavasti siksi, että se on aikamoinen lukkoseppä. Tamma on Hamiltonin kasvatti. Olin halunnut ostaa sieltä jo jonkinaikaa itselleni kasvatin, mutta hieman lyhytsukuisemman kuin tämä. Lavernan suku oli kuitenkin muuten kohtuullisen hyvä, joten ostin sen. Matka Irlannista Chileen sujui hyvin eikä pitkä matka näyttänyt rasittaneen tammaa pahemmin. Tulevaisuudessa tulemme kilpailemaan pääasiallisesti kouluradoilla.

Hoidettaessa Lavinia on hivenen äksy etenkin vieraita ihmisiä kohtaan. Ulkona hoidettaessa pysyy suht hyvin nahoissaa, kun ympäristössä tapahtuu niin paljon tarkkailemisen arvoisia asioita. Karsinassa äksyilee vähänväliä koetellen hoitajansa hermoja. Harjattaessa seisoo hyvin aloillaan, mutta rakastaa pilailua hoitajansa kustannuksella. Ruokittaessa ei voi sietää sitä, että jää viimeiseksi. Suitsittaessa on ihan kiltisti, vaikka välillä hassutteleekin. Satuloitaessa pullistelee välillä hiukan liikaakin. Eläinlääkärin kanssa suht rauhallinen, vaikkei aina käyttäydykään asiallisesti. Kengitettäessä malttaa hyvin pysyä aloillaan, vaikkei toimenpiteestä kauheasti pidäkään.

Taluttaessa Lavinia on hivenen levoton eikä aina oikein malta pysyä nahoissaan. Maastossa talutettaessa pysyy vain vaivoin nahoissaan, sillä se innostuu päästessään ulos lenkille, vaikkakin vain narun päässä. Tarhalle mentäessä tanssahtelee levottomasti ja yrittää jyrätä taluttajansa yli, jos tämä ei pidä varaansa. Toisten tammojen seurassa oikea riidanhaastaja, jos vain saa tappelemiseen tilaisuuden. Orien lähettyvillä osoittaa näille selkeästi oman paikkansa, mikäli ne rupeavat pomottelemaan. Nuorten ja varsojen kanssa erittäin taitava ja osoittaa näitä kohtaan harvinaista lempeyttä. Maneesissa ja kentällä talutettaessa kulkee kiltisti taluttajansa vierellä. Juoksutettaessa melko tottelevainen, vaikka välillä kenkkuileekin ikävästi. Lastattaessa tottelevainen, vaikka välillä hangoitteleekin vastaan.

Ratsastaessa Lavinia on melko kovasuinen ja jopa laiska mikäli haluaa. Oikean ratsastajan kanssa menee kuitenkin mitävain, muttei silti ole mikään helppo ratsu. Neidin askeleet ovat melko isot, joten niissä voi olla vaikeata istua. Koulua menee hyvin sille päälle sattuessa, mutta muuten sen kanssa saakin tehdä tosissaan töitä. Perusasiat kyllä hallitsee, mutta on aivan eriasia haluaako neiti näyttää osaamistaan. Esteillä pirtsakka, mutta hyppytekniikassa on sanomista. Juuri tekniikkansa takia se ei pysty hyppäämään kovin korkeita esteitä. Maastossa hieman arka, mutta muuten rauhallinen. Maastoesteillä jaksaa keskittyä paremmin kuin rataesteillä, vaikka hypyistä tuleekin kulmikkaita. Vedestä ei juuri piittaa, vaikka kylmillä keleillä neidin peseminen on yhtä tuskan kanssa.

Kisoissa Lavinia on melkoisen ärtynyt eikä oikein millään tahdo pysyä nahoissaan. Kilpailualueen ilmapiiri saakin neidin jännittämään jokaisen lihaksensa eikä se tahdo rentoutua sitten millään. Tallialueella vallitsevaa täyttä hälinää neidin ei anneta seurata, sillä sen karsinan ovi pidetään kiinni niin että neiti saisi tilaisuuden rauhoittua. Muiden hevosten lähettyville ei parane mennä, sillä vaikkei potkikaan näitä niin saattaa silti puraista tilaisuuden tullen. Lämmiteltäessä tuntuu kuin menisi pingotetulla jousella ja aikaa saakin käyttää runsaasti neidin rentouttamiseen. Portilla pureskelee kuolaintaan vilkuillen samalla hermostuneesti edellistä ratsukkoa radalla. Kouluradalla kaikki jännitys valahtaa pois ja neiti suorastaan putoaa kuolaimelle. Esteradalla joskus niin hermostunut, että suooritus muistuttaa lähinnä katastrofia. Maastoradalla ei turhia hätkyile vaan pyrkii parhaaseensa. Palkintojenjaossa säikkyy salamavaloja ja tanssahtelee levottomasti paikallaan. Kunniakierroksella saattaa hieman pelleillä, vaikka yleensä malttaakin käyttäytyä.

Laverna Rock
i. Dark Shark
holst,m,175cm
ii. Darktanzer MSC
holst,m,176cm
ie. Cocaine Kate 54
holst,167cm
e. Corpse Reviver PB
holst,trn,162cm
ei. Cut-Throat MHW
KRJ III
holst,rn,168cm

ee. Carmilla
holst,rn,160cm


Dark Sharkilla on komean ulkomuodon lisäksi myös valtavasti kapasiteettia kouluradoille sekä korkeat ja näyttävät askeleet. Darran isän isä on aikoinaan VIR MVA Ch arvonimen Yaven omistuksessa ansainnut Dark Arts. Dark Sharkin isän emä on puolestaan jo edesmennyt KRJ:ssa IV-palkinnolla palkittu Rosentanzer. Darran emän isä on KRJ II ja KTK II palkittu VIR MVA Ch ori Mafia GER. Darran emän emä on kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa III palkittu Friesenhexe GER, joka kuoli vuoden 2007 alussa.

Corpse Reviver PB on mitä viehättävimmän näköinen hieman harvinaissukuisempi tammuska. Ei ole epäillystäkään kummalta vanhemmistaan Lavinia on perinyt arvaamattoman luonteensa. Kellyksi kutsutun tamman isän isä Dirty White Boy on palkittu KRJ II sekä YLA III laatuarvostelu palkinnoilla. Myös Kellyn emän isä komea tuontisukuinen Romanov GER on mainitsemisen arvoinen, sillä se on menestynyt erinomaisesti kouluradoilla sekä näyttelykehissä.

Jälkeläiset

Kouluratsastus 0 voittoa 0 muuta sijoitusta